Työnantaja, meinaatko rekrytä kesätyöläiset ilman videota? Lue 7 syytä, miksi rekryvideo kannattaisi tehdä

16.02.2021 | Blogi

Talven hanget sen kun kasvattavat kokoaan ja pakkaset kiristyvät, mutta kesärekryt on jo kovaa vauhtia käynnissä. Nyt on ne hetket kun nuoriso alkaa heräilemään talviuniltaan ja ajatukset liikahtavat kesään. Miten saada parhaat työnhakijat kiinni ja tavoittaa tulevat kesätuuraajat?

Alla 7 pätevää syytä käyttää videota:

1. Videolla erotut perinteisestä rekryäjästä

Ihmiset jakavat somessa yli tuplasti todennäköisemmin videosisältöjä, kuin muun tyyppisiä sisältöjä. Koronapandemia on lisännyt videoiden käyttöä rajusti. Erityisesti video, jossa on ihmisiä, erottuu edukseen.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

2. Aitoa sisältöä on mukava katsoa

Rehti ja aito sisältö vakuuttaa. Videolla voit tuoda asiasi esille hyvin persoonallisesti ja omalla tavallasi. Videon ei tarvitse olla täydellinen ja sliipattu, aitous puhuttelee.

3. Rekryvideo parantaa hakemusten laatua

Video suuntaa focusta oikeaan osoitteeseen ja ”turhien” hakemusten määrä vähenee. Rekryvideolla voit kertoa ja näyttää mitä tuleva työ tulee olemaan oikeasti. 

4. Video monipuolistaa rekryprosessia

Rekrytointiin tehty video tukee tehokkaasti perinteistä rekryprosessia. Se on kaivattu jokeri tai kuudes pelaaja, joka luo tehoa kokonaisuuteen. Video tarvitsee tuekseen tekstiä, kuvia ja työnhakuilmoituksia. Hyvät ja kattavat nettisivut tukevat rekrytointia myös. hyvillä nettisivuilla on paljon videoita, joiden on tutkimuksissa todettu lisäävän reilusti sivustovierailuiden kestoa ja tuottavuutta.

5. Rekryvideo yhdistää joukkoja

Videolle taltioitu ME-henki ja yrityksen fiilis auttaa olemassa olevaa porukkaa muistamaan miten hyvää porukkaa firmassanne itse asiassa onkaan ja miten mukavasti meneekään. Videoprojekti itsessään luo yhteishenkeä. Hyvä yhteishenki puolestaan näkyy ulospäin ja viestii työnhakijalle, että tuohon porukkaan mäkin haluan kuulua! 

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

6. Rekryvideo on parasta markkinointia – vaikkei ketään palkattaisikaan ?

Kukapa ei haluaisi olla kasvavassa menestyjien joukossa. Rekry kannattaa pitää aina auki koskaan ei tiedä milloin se oikea sattuu teidän sivuille. Tätä viestiä ei kannata pantata. Kerro se videolla ja isosti. Positiivisesti rekryävä firma näkyyy poisitiivisessa valossa myös asiakkaille ja muille yhteistyökumppaneille. Saattaapa se jäädä jonkun mieleen ja pulpahtaa pintaan kun työpaikan vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi.

7. Rekryvideon suunittelu on hauskaa!

Usko mua! Se on hauska projekti! Nyt on siis korkea aika vauhdittaa rekrytointeja videon avulla – ota minuun yhteyttä niin aloitetaan tai jätä yhteydenottopyyntö, niin palaan pikaisesti asiaan!

Ps. Voit myös laittaa minulle suoraan viestiä whatsappissa klikkaamalla tästä.

Kirjoittaja:

Juho Hautala

Puh. 044 545 8485 juho@creovo.fi

Vinkit rekryvideon suunnitteluun

Mitä rekryvideolla voidaan saavuttaa ja miten viestin kannattaa suunnitella? Lataa opas ja nappaa parhaat vinkit talteen.