Rekrytointiviestintä kaipaa videoita

01.06.2020 | Blogi

Oletko joskus rekrytoinut itsellesi työkavereita? Se ei ole aina helppoa. Monessa työssä suurin resurssi ovat ihmiset. Oikeanlaisella tiimillä voidaan yltää suuriin menestystarinoihin. Siksi oikeiden tekijöiden löytyminen on yksi avaintekijä menestymiselle. Usein tiimin kasaamiseen tarvitaan muutama virherekrytointi ja joskus oikean tekijän löytyminen voi viedä paljonkin aikaa. Rehellisen työnantajamielikuvan luominen on monisyinen prosessi, jossa erilaisilla viestinnän keinoilla kerrotaan työstä ja sen puitteista.

Videoita käytetään yhä enemmän sosiaalisessa mediassa ja muissa viestintäkanavissa yhtenä näkyvimmistä ja tavoittavimmista sekä myös vaikuttavimmista keinoista. Creovon missiona on luoda yritykselle virtuaalinen headhunter, joka toimii niin, että oikea työntekijä ottaa itse yritykseen yhteyttä nähtyään videon, joka sai ihon innostuksesta kananlihalle.

Olemme tehneet noin 3 vuotta erilaisia videotuotantoja hyvin erilaisille asiakkaille. Viime aikoina videot ovat liittyneet yhä useammin rekrytointiin, työnantajamielikuvan luomiseen tai muuhun HR-viestintään. En tiedä onko muutos meidän omasta intohimosta vai asiakkaiden tarpeista johtuvaa, mutta siihen suuntaan on ikäänkuin varkain siirrytty, ja hyvä niin. Palaute on ollut loistavaa, mikä lisää intoa työn jatkamiseen.

Yrittäjiä kehoitetaan usein tekemään sitä mistä tykkää eniten sekä seuraamaan intohimojaan. Videon tekeminen itsessään on kivaa hommaa, mutta en olisi uskonut, että yrityksen työntekijöiden ja itse yrittäjien kuvaaminen ja haastatteleminen voisi olla niin mukavaa ja palkitsevaa, kun sitä tekee määrätietoisesti. Lähes jokaisen asiakkaan työntekijöiden kuvaamisen jälkeen tuntuu siltä, että jos en olisi yrittäjä, hakisin tuonne töihin.

Virtuaalinen headhunter on usein kaukainen haave. Asiakkaidemme tarpeet jakautuvat karkeasti kahteen osaan:

  1. Toisinaan työnhakijoita löytyy paljon, mutta oikeaa tyyppiä on vaikea seuloa joukosta. Videoilla voidaan kertoa realistisesti työnkuvasta ja luoda oikeanlaista työnantajamielikuvaa, jolloin oikeanlaiset henkilöt hakevat pestiin varmemmin.
  2. Toisissa tapauksissa taas hakijoita ei meinaa millään ilmaantua, saati sitten sitä oikeaa tyyppiä juuri oikeaan työtehtävään. Tässä tapauksessa tarvitaan raakaa markkinointia ja mainontaa. Tietoisuus työtehtävän olemassaolosta lisää hakijoiden määrää.

Vinkit rekryvideon suunnitteluun

Mitä rekryvideolla voidaan saavuttaa ja miten viestin kannattaa suunnitella? Lataa opas ja nappaa parhaat vinkit talteen.